HI- TOP

HiToP je v osnovi elektroterapija, vendar ta terapija uporablja frekvence visokih tonov. Njen namen je vnesti čim več energije v telo, to pa lahko dosežemo z visokimi frekvencami. Hi ToP terapija deluje v razponu med 4.096 in 32.786 Hz. V telo lahko vnesemo tudi do 5000 mWin s tem povečamo potencial celične energije, uporabljajo se frekvence med 4096 in 32768 Hz (za primer: klasična elektroterapija uporablja frekvence med 0 -200 Hz – TENS, interferenčni tokovi okoli 4000Hz).

  • Z vnosom energije v telo aktiviramo celice in vitaliziramo telo, z ustvarjanjem resonanc pa povzročimo oscilacije celic in tkiva, s čimer vplivamo na normalizacijo celičnega metabolizma in čiščenje telesa.
    High Tone Power terapija poleg stimulativnega principa delovanja (simulfam x) uporablja tudi nestimulativni princip (simulfami). Oba principa delovanja (stimulativni in nestimulativni) se lahko v času terapije uporabljata sočasno. Privis o kotonski terapiji sta intenziteta toka in frekvenca sočasno modulirana, s čimer se znatno poveča terapevtski učinek.
  • Terapija traja od 30-60 minut

Indikacije za zdravljenje s HiTopom:

–    Artro za kolena, kolka
–    Bolečine v ledvenem, prsnem in vratnem delu hrbtenice
–    Boleča rama
–    Teniški komolec
–    Bolečine po poškodbah in operacijah
–    Odprte rane (ulkusi)
–    Zdravljenje edemov
–    Polinevropatija pri diabetesu
–    Fizični in psihični stres ter izčrpanost
–    Osvežilna terapija za revitalizacije organizma
–    HighTone Power elektroterapija se uporablja tudi za oblikovanje telesa, odpravljanje celulita, odpravljanje maščob (lipolizo), vazokonstrikcijo,
zdravljenje edemov, zmanjševanje oteklin, limfno drenažo, izgradnjo mišic in splošno vitalizacijo telesa.

Kontraindikacije:

HighTone Power terapija ni primerna za paciente z infekcijami in povišano telesno temperaturo, paciente z lokalnimi bakterijskimi infekcijami, za osebe z srčnim vzpodbujevalnikom ter za nosečnice. Pri bolnikih z vgrajenimi kovinskimi vsadki in endoprotezami se HighTone Power terapija lahko normalno izvaja.

 

Hi Top pri artrozah

Artroza je degenerativna bolezen sklepov, pri kateri gre za prehitro in prezgodnje obrabljanje sklepnega hrustanca. Hrustanec dobi razpoke, razjede, je krhek in neodporen na obremenitve. Vzrok za artrozo je lahko prekomerna in nepravilna obremenitev sklepov ali pa sprememba sklepnega hrustanca zaradi škodljivih dejavnikov. Prizadeti so lahko vsi sklepi. HiTop terapija se je še posebej izkazala kot učinkovita terapija v vseh primerih artroz. Poleg lajšanja bolečin lahko dosežemo pospešitev vseh presnovnih celičnih procesov. Pospeši se vnos hranilnih snovi v celice in izločanje odpadnih produktov iz celic. Z visokotonskimi frekvencami vnašamo v področje izrabljenih sklepov energijo, ki prizadeti sklep vitalizira in prehrani. Posamezni z obrabljenimi in bolečimi sklepi je bolj aktivno gibljiv in brez močnih bolečin.

Hi Top pri bolečinskih sindromih

HiTop je lahko ključen pri zdravljenju ali vsaj lajšanju različnih bolečinskih sindromov. S svojim direktnim vplivom na celično presnovo okrepi in vitalizira telo, njegov imunski sistem in s tem pripomore k lažjemu premagovanju bolečin različnega izvora.

Hi Top pri bolečinah po poškodbah

Skoraj ni človeka, ki ne bi v svojem aktivnem življenju doživel kakšno vrsto poškodbe. Po poškodbi pa sledi daljše ali krajše obdobje neprijetnih simptomov, ki predstavljajo naraven odgovor telesa na poškodbo. Razvije se vnetje v obliki otekline, bolečina in slaba gibljivost. Poškodovano področje moramo čim prej pravilno obravnavati, da zagotovimo pogoje za hitro zdravljenje in povrnitev funkcije. HiTop terapija nam v primeru poškodb nudi vso potrebno podporo za hitro in uspešno zdravljenje, celjenje in obnavljanje poškodovanega področja. Na voljo imamo program, ki je posebej prirejen poškodbam, ki v eni terapiji združuje tri različne in pomembne učinke: zmanjšanje otekline, zmanjšanje bolečine in relaksacijo mišic. Tako brez protivnetnih zdravil in hlajenja dosežemo učinkovit rezultat na način prijazen telesu.

Hi Top pri bolečinah po operacijah

Stanje po operacijah zahteva skrbno in ciljno obravnavo operiranega območja, ki vzpostavi ustrezne pogoje za kar se da hitro in učinkovito rehabilitacijo. Vsak operiranec si želi čim hitreje okrevati in povrnitev v prejšnje stanje. HiTop pomaga ustvariti optimalne pogoje za dobro rehabilitacijo, ki vključuje zmanjšanje otekline, zmanjšanje bolečine, izboljšanje prekrvavitve in s tem prehrano obravnavanega področja, izločanje odpadnih  produktov, pravočasno vzpostavljanje  sklepnega gibanja, krepitev mišic in relaksacijo mišic. V telesu vzpodbudi tudi procese celjenja in okrepi imunski sistem, kar še dodatno pomaga posamezniku na poti okrevanja.