Masaža z ventuzami

Masaža z verntuzami prvotno izhaja iz kitajske medicine. Izvaja se z izsesavanjem zraka iz ventuze (kozarca); med terapijo prihaja do negativnega pritiska, ki povzroči absorpcijo kožne površine v ventuzi. Lokalni naval krvi v ventuzi pri tem sprosti cirkulacijo krvi in življenjsko energijo. Najpogosteje tovrstne masaže oziroma terapevtske tehnike izvajamo na ramenih, hrbtu ter na ledvenem delu hrbta. Terapija z ventuzo je med uspešnejšimi pri mišicah v krču, saj povečana prekrvavitev med izvajanjem terapije vpliva na mišico tako, da zmanjša mišični tonus in spodbuja limfni sistem. Masažo z ventuzo lahko uporabljamo tudi zato kot preventivni učinek na naše zdravje. S terapijo dokazano dosežemo tudi psihične učinke, saj med izvajanjem masaže pride do sproščanja endoferinov, zahvaljujoč stimulaciji akupresurnih točk.

Vezivno tkivo se regenerira izjemnno hitro, ponovno postane elastično, dodatno pa izginejo še vdolbine pomarančne kože v kolikor bi tretma ponavljali v določenih časovnih obdobjih s posebno tehniko drsenja po koži. Z ustvarjanjem krožne kožne gube spodbuja nastajanje kolagena, kar posledično pripomore k bolj gladki teksturi in čvrstemu videzu kože.

Koliko časa traja, da modrice izginejo?

Praksa kaže, da modrice ostanejo vidne še približno kakšen teden po terapiji. Lahko so občutljive na dotik in boleče ob gibanju, vendar slednje ne več kot kakšne tri dni.